Tutustu ominaisuuksiin, joiden avulla asiakkaasi voivat varata aikoja netissä 24/7


...ja sinä keskittyä olennaiseen

Laiteriippumaton

Ajan varaaminen onnistuu tietokoneilla, tableteilla ja mobiililaitteilla... tai oikeastaan millä tahansa laitteella, jossa on selain ja nettiyhteys.

Automaattinen viestintä

Vihta lähettää varausvahvistus-, muistutus- ja peruutusviestit automaattisesi asiakkaillesi tekstiviestillä ja sähköpostilla. Tekstiviestimuistutkset vähentävät no-showta jopa 60%.

Helppo varata

Vapaiden aikojen haku ja valinta samalla sivulla. Ei turhia siirtymiä eri sivujen välillä.

Sinun näköinen

Voimme teemata käyttöliittymät yrityksesi ilmeen mukaiseksi.

Varauksen oikopolut

Voit lisätä nettisivuille, uutiskirjeisiin, intranetiin yms. suoria linkkejä varattavan henkilön kalenteriin tai tiettyyn palveluun.

Kattavat raportit ja tilastot

Seuraa mm. kävijämääriä ja käyttöastetta reaaliaikaisesti. Käyttöliittymistä löytyvien raporttien lisäksi tuotamme tarvittaessa asiakaskohtaisia raportteja.

Asiakkaan tunnistaminen

Voit päättä, vaaditaanko asiakkaalta varauksen yhteydessä henkilötunnus tai vaikkapa opiskelijanumero. Asiakas voidaan tunnistaa myös verkkopankkitunnuksilla tai muulla vahvalla tunnisteella.

Suunnittele viestit

Voit suunnitella Vihdan lähettämät vahvistus-, muistutus- ja peruutusviestit. Jokaiselle palvelulle ja varaustapahtumalle voidaan räätälöidä oma viesti.

Asetukset

Vihta tarjoaa kattavat asetukset, joiden avulla pystyt muokkaamaan palvelusta sinulle ja asiakkaillesi sopivan. Voit esimerkiksi päättää kuinka lähelle nykyhetkeä ja kuinka pitkälle tulevaisuuteen varauksia voidaan tehdä sekä milloin peruutus tulee viimeistään tehdä.

Call Center

Kaikki eivät halua varata aikaa netissä. Vihdasta löydät oman käyttöliittymän keskitetyn puhelinajanvarauksen käyttöön.

Kielitaitoinen

Sinä ja asiakkaasi voitte käyttää Vihtaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Eikä hätää, jos tarvitset muita kieliä käyttöön. Vihta on lokalisoitu, joten voimme opettaa sen puhumaan muitakin kieliä.

Räätälöi käyttöoikeudet

Voit räätälöidä eri henkilöstöryhmille yksityiskohtaiset käyttöoikeudet työntekijöiden käyttöliittymiin.

Avoimet rajapinnat mahdollistavat integraatiot

Tehosta toimintaasi ja tarjoa parempaa asiakaspalvelua liittämällä sähköinen ajanvaraus toimintasi kannalta keskeisiin järjestelmiin ja osaksi sähköistä asiointia. Vihta on moderni SaaS-palvelu, jonka avoimet rajapinnat mahdollistavat liittymisen mm. henkilökohtaisiin kalentereihin, tunnistautumispalveluihin, laskutukseen ja potilastietojärjestelmiin. Tekniseen toteutukseen tarjoamme useita eri vaihtoehtoja.

REST ja Web Service API mahdollistavat Vihdan liittämisen http(s)-protokollaa käyttäviin sovelluksiin.
Paikallisiin (on-premise) tietojärjestelmiin tarjoamme erillistä integraattoria.

Erityishuomio tietoturvaan

Vihdan kehittämisessä tietoturvaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Palvelun eri komponentit, kuten julkinen asiakastaso sekä käyttäjä- ja ylläpitotaso ovat eriytetty omiin virtuaalipalvelimiin. Palvelimia valvotaan ja monitoroidaan automaattisesti 24/7.

Palvelinpuolella on käytössä aina uusin Red Hat Linux -käyttöjärjestelmä, Secure Linux -laajennus ja palomuuripalvelu, joilla rajoitamme palvelimilla käytössä olevat ohjelmat ja niiden käyttämät portit tarkasti.

Lisäominaisuuksien avulla hallitset onnistuneesti

Usein kysytyt kysymykset

1Kenelle Vihta on suunniteltu?
Vihta on suunniteltu kaikille palveluntarjoajille - isoille ja pienille - jotka haluavat tarjota asiakkailleen mahdollisuuden varata palveluaikoja netissä 24/7. Asiakkaamme toimivat mm. julkisen ja yksityisen terveydenhuollon, hyvinvoinnin, opetus- ja koulutuspalveluiden sekä pankki- ja vakuutusalan parissa.
2Onko Vihta pilvipalvelu?
Kyllä. Vihta on pilvipalvelu, joka pyörii omassa konesalissamme. Vihta voidaan tarvittaessa asentaa asiakkaan omalle palvelimelle. Pilvipalveluna Vihdan käyttöönotto ei vaadi mitään asennuksia. Tarvitset käyttöösi ainoastaan selaimen ja nettiyhteyden.
3Miksi nimi Vihta?
Vihta kuvaa palveluamme osuvasti. Vihta lisää löylyä ajanvaraukseen ja on täysin kotimaisin voimin kehitetty ja tuotettu palvelu. Myös kaikki tallennettava tieto on ja pysyy kotimaassa omassa konesalissamme. Vihta erottuu paitsi nimen myös ominaisuuksien osalta kilpailijoistamme.
4Mitä Vihta maksaa?
Suoraa vastausta emme voi antaa, sillä teemme aina yksilöllisen tarjouksen. Kokonaiskustannus muodostuu käyttöönotosta, ylläpidosta ja tukipalvelusta. Hinnoittelu on reilu sekä pienille että isoille toimijoille, sillä hinnat muodostuvat varattavissa olevien resurssien mukaisesti.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä jo tänään