Referenssit puhuvat puolestamme


Tutustu pienten, suurten, yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaidemme kokemuksiin Vihta-ajanvarauspalvelusta

 

Asiakaslähtöistä kehitystyötä

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin laboratoriot - HUSLAB - on käyttänyt Vihta-ajanvarauspalvelua vuodesta 2011 lähtien. Palvelun käyttö on laajentunut vuosi vuodelta ja nykyisin asiakkailla on mahdollisuus varata toimenpideaikoja internetissä yli 70 näytteenottopisteeseen. Lähes 30 000:stä kuukausittain varatusta toimenpideajasta yli puolet varataan netissä.

Myös puhelimitse tehtävät varaukset kirjataan Vihtaan, keskitetyn ajanvarauksen käyttöön suunniteltuun näkymään. Tämän ansiosta myös asiakkaat jotka tekevät varauksen puhelimitse, saavat halutessaan vahvistus- ja muistutusviestit sähköpostiin.

HUSLABilla on ollut merkittävä rooli Vihta-ajanvarauspalvelun kehitystyössä. Tiiviin yhteistyön tuloksena olemme kehittäneet ominaisuuksia mm. joukkoseulontojen ja liikkuvan näytteenoton ajanvarauksen tarpeisiin.

HUSLAB hyödyntääkin Vihtaa PAPA-joukkoseulonnan ajanvarauksessa. Vihta tuottaa jokaiselle seulontakokeeseen kutsuttavalle asiakkaalle esivaratun ajan. Asiakkaan on mahdollista käyttää kutsukirjeessä ilmoitettu aika tai tarvittaessa muuttaa tai perua aika netissä tai puhelimitse.

Yhteistyömme tuloksena HUSLAB hyödyntää Vihtaa myös liikkuvan näytteenoton ohjauksessa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että palvelu- ja hoitokotien henkilökunta voi tilata liikkuvan näytteenottajan asiakkailleen sähköisesti.

Työaikaa säästyy olennaiseen

"Aikojen varaaminen on siirtynyt työhuoneen ovelta, koulun käytäviltä, sähköpostista ja puhelimesta verkkoon, jossa se on opiskelijoiden ulottuvilla 24h vuorokaudessa. Sähköpostilla ja puhelimitse tapahtuvat ajanvaraukset vähenivät merkittävästi ja työaikaa voi nyt käyttää enemmän itse ohjaustyöhön."

"Vihta-ajanvaraus on tuonut opinto-ohjaukseen ennakoitavuutta ja rakennetta. Tiedän etukäteen kuka on varannut ajan ja millaisessa asiassa ja voin siten valmistautua tulevaan ohjaukseen. Opiskelija voi jo varatessa kertoa itseään askarruttavia kysymyksiä ja toisaalta Vihta mahdollistaa myös sen, että opiskelijaa pyydetään ennen tapaamista täyttämään ohjauskeskustelua tukeva taustakyselylomake esim. Wilmassa."

"Olemme olleet Vihtaan erittäin tyytyväisiä ja voimme suositella sitä lämpimästi myös muille oppilaitoksille. Meidän koulussa investointi oli kannattava ja toi mukanaan ihan uudenlaisen tavan tehdä ohjaustyötä."

Milla Lalu

opinto-ohjaaja